Werk en werkbegeleiding: jobcoaching

9 november 2017
 Categorieën: , Blog

Delen

Het vinden van een leuke baan kan vaak lastig zijn. Of je nu jong bent en start op de arbeidsmarkt of wanneer je tijdens een later stadium toch toe bent aan een carrièreswitch. De stap nemen om op zoek te gaan naar een baan die echt goed bij je past kan spannend lijken. Je verandert hierbij van leven. Je kunt dit gelukkig ook samen doen. Jobcoaching begeleidt je in dit proces. Samen met een jobcoach ga je op zoek naar werk en invulling dat echt bij jou past. 

Jobcoaching voor jongeren

Vandaag de dag zijn er zoveel mogelijkheden voor jongeren dat het soms moeilijk wordt om te kiezen. Wat ga je studeren, ga je studerend werken of ga je gelijk de werkvloer op en zorg je voor werkervaring? Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, is het verstanding om met een jobcoach aan de slag te gaan. Door middel van persoonlijkheidstesten en vaardigheidstesten kom je erachter wie je nu echt bent en wat goed bij jou past. Het is de perfecte manier om te weten dat je de goede richting op gaat. Je wordt geholpen bij het vinden van een baan en leert meer over solliciteren en het werkleven.

Jobcoaching tijdens jouw loopbaancarrière

Helaas krijgen nog steeds veel mensen te kampen met een 'midlife-crisis'. Wanneer je ouder wordt en gaat nadenken over jouw werk en wat je nu echt leuk vindt kan het soms een somber beeld geven. Wat je dan moet doen is gelijk van deze mogelijkheid gebruik maken en het anders gaan aanpakken. Jobcoaching kan je dan helpen bij het vinden van werk wat echt bij jou past. Misschien heb je de grootste tijd van jouw leven wel iets gedaan wat totaal niet bij jou past. Het is de hoogste tijd om dan te wisselen van positie.

Jobcoaching voor ouderen

Voor de 50+ leeftijd kan het vaak lastig zijn om aan een nieuwe baan te komen. Veel bedrijven kiezen toch liever voor jonger personeel. Jobcoaching kan helpen bij het vinden van een geschikte baan op oudere leeftijd. Wat kun je allemaal bereiken met jouw (levens)ervaring en waar zijn bedrijven of zoek naar zulk personeel? Wie weet vindt je wel een baan waarvan je nooit gedacht had dat deze op jouw pad zou komen. Jobcoaching is voor iedereen een investering in het leven. Leer wie jij bent en wat jij kan betekenen op de werkvloer. Misschien kom je tijdens de sessies erachter dat een andere baan of werkveld veel beter bij jou past. Het is een mooi proces waarbij je jezelf beter leert kennen. Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.